Compania de transport public Tursib lansează un proiect pilot pentru transport şcolar în municipiul Sibiu, cu scopul de a reduce aglomeraţia din trafic şi pentru creşterea siguranţei elevilor, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

„Odată cu începerea noului an şcolar, Tursib lansează proiectul pilot pentru transportul şcolar. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt reducerea congestiei din traficul rutier în zona centrală a oraşului, creşterea siguranţei şi accesibilităţii în privinţa transportului public în ceea ce priveşte elevii din municipiul Sibiu, precum şi scurtarea timpului de călătorie al elevilor, la orele de intrare/ieşire de la şcoală”, se arată în comunicatul citat.

Proiectul va începe pe 13 septembrie, în prima zi de şcoală, compania urmând să execute şapte trasee noi, dedicate exclusiv elevilor.

„Aşadar, începând de cu data de 13 septembrie vom executa şapte trasee noi, dedicate exclusiv transportului elevilor – dimineaţa către şcoală, respectiv la prânz, de la şcoală înapoi acasă.

Capetele de trasee ale proiectului pilot vor fi două instituţii de învăţământ, respectiv Colegiul Naţional ‘Octavian Goga’ şi Şcoala cu clasele I – VIII ‘Regina Maria’, singurele instituţii de învăţământ din zona centrală unde pot parca autobuze de 12 metri”, mai menţionează sursa citată. AGERPRES