Educaţia antreprenorială este o disciplină complexă insuficient abordată şi dezvoltată în prezent. “Şcoala Altfel” a deschis, la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi, o cale de a face posibilă întalnirea dintre un antreprenor, Fekete Mina de la S.C. Remina Podu Iloaie, cadre didactice, studenţi din Liga Studenţilor Economişti Iaşi şi elevi de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iaşi, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iaşi şi Grupul Şcolar Agricol Holboca.

Activitatea propusă de profesoarele Liliana Rujanu şi Liliana Avarvarei, “Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale la tineri”, s-a axat pe elaboarea unui plan de afaceri, pe secţiuni, de către elevi, sub îndrumarea studenţilor şi prezentrea lui. Împartaşind şi din experienţa proprie, doamna Fekete Mina a punctat aspectele pozitive şi negative ale reuşitei unui plan de succes.

“Cele trei ore petrecute cu elevii de liceu şi cu profesorii coordonatori ne-au facut să ne dăm seama de importanţa colaborării între mai mulţi factori motivaţionali cu impact în educaţie şi cât de mult contează acesta pentru reuşita în carieră a tinerilor” a declarat studenta Roxana Rugină din Liga Studenţilor Economişti, participată la activitate.