Pe 16 parilie, la Liceul Teoretic „Aurel Lazar” din Oradea a avut loc deschiderea festiva a etapei nationale a proiectului „Bune practici in educatia pentru protectia mediului”, etapa ce se desfasoara in intervalul 16-19 iunie.
Proiectul organizat de ISJ Bihor se desfasoara in perioada martie-septembrie 2008, avand mai multe etape (locale, judetene, nationala). Scopul acestui proiect il constituie diseminarea exemplelor de bune practici in activitatea de educatie pentru protectia mediului, dobandite prin intermediul disciplinelor optionale si al activitatilor extracuriculare.

La faza nationala a acestui proiect participa 36 de elevi grupati in 18 echipaje provenite din 11 judete. Elevii sunt impartiti in functie de varsta in 10 echipaje de gimnaziu si 8 de liceu. Pentru faza nationala echipajele au de prezentat portofolii care sa ilustreze investigatii, respectiv cercetari personale in domeniul protectiei mediului. In aceasta etapa se vor juriza piesele din portofoliul pregatit de fiecare echipaj, dar si afisul si pliantul realizat de catre acestia.

„Elevii vor avea posibilitatea sa imbine teoria cu practica, astfel incat, dincolo de activitatea de evaluare, ei vor avea si activitate de investigare, deplasandu-se in arealele protejate de la Radvani si lacul cu nuferi de la Baile 1 Mai, pentru a vedea in ce masura mediul este asa cum dorim”, a afirmat Elisaveta Rosu, inspector de specialitate si coordonatorul acestui proiect.