proiect uvvg ungaria.jpgO delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” condusă de prorector Cornel Someşan, director al Incubatorului Tehnologic şi de Afaceri ITA GOLDTECH ARAD s-a întâlnit, luni, 30 august 2010, la sediul Universităţii cu reprezentanţii Universităţii „Szent Istvan” din Godolo (Ungaria).

Întrunirea a avut drept scop fundamentarea proiectului comun de armonizare, dezvoltare şi promovare a serviciilor din industria ospitalităţii transfrontaliere.

Prorector Cornel Someşan ne-a declarat că „implementarea în viitor a proiectului vizează să aducă beneficii cât mai substanţiale şi mai diverse atât ofertanţilor serviciilor de ospitalitate cât şi cel mai important – turiştilor şi comunităţilor locale din spaţiul transfrontalier”.


De asemenea, în cursul zilei de marţi, 24.08.2010, o delegaţie a UVVG reprezentată de Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA-GOLDTECH şi Departamentul de Relaţii Internaţionale, au participat, la întâlnirea organizată de către ARIES-TM cu reprezentanţii Consorţiului Ferrara pentru Inovare (Consorzio Ferrara Innovazione) şi Consorţiul Ferarra pentru Cercetare (Consorzio Ferrara Ricerche) din Italia, care s-a desfăşurat la Timişoara, în cadrul Incubatorului de Afaceri Software.

Consorţiul Ferrara pentru Inovare (CFI) este un consorţiu format din firme din industria IT&C şi domenii conexe, interesate de stabilirea de relaţii de colaborare cu firme şi universităţi de profil ITC din Regiunea de Vest a României, în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană, din domeniul inovării, cercetării şi transferului tehnologic precum şi dezvoltarea unui cadru pentru relaţii comerciale internaţionale.


În urma discuţiilor avute cu Alessandro Manzzini, responsabil cu relaţiile internaţionale, au fost stabilite două direcţii cadru privind colaborarea dintre CFI Ferrara şi UVVG Arad. O colaborare pe linia Incubatorului Tehnologic şi de Afaceri ITA GOLDTECH precum şi o colaborare dintre Universitatea din Ferrara – CFR (Consorţiul pentru Cercetare Ferrara) şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad în domeniul cercetării ştiinţifice şi mobilităţi.

Prorector Cornel Someşan, director al Incubatorului Tehnologic şi de Afaceri ITA GOLDTECH ARAD, ne-a declarat că au fost identificate mai multe posibile domenii de colaborare. „Colaborarea va fi axată cu precădere partea de cercetare ştiinţifică, precum şi dezvoltarea unor proiecte de tip anteprenoriat între Universitatea noastră şi mediul economic regional, CFI Ferarra precum şi CFR Ferarra. Este un model elocvent al apropierii Universităţii de mediul economic local, dar şi un exemplu ce demonstrează rolul cercetării ştiinţifice în dezvoltarea unor noi tehnologii din domeniu ITC şi nu numai”.