univ_bacau_corpb.jpgUniversitatea din Bacau si Ministerul Economiei, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in calitate de Organism Intermediar au semnat in data de 11.05.2009 contractul de finantare nr. 22, cod SMIS – CSNR 2714 pentru un proiect in valoare totala de 332.300 lei, intitulat „Imbunatatirea Managementului Activitatii de Cercetare si Transfer Tehnologic”.

Proiectul, care primeste finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” – Axa Prioritara 2 – „Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare”, operatiunea 2.2.4 „Intarirea capacitatii administrative”, va fi implementat in perioada iunie-noiembrie 2009, la Universitatea din Bacau, Calea Marasesti 157.

Dupa cum mentioneaza Cancelarul general al Universitatii, prof. univ. dr. Catalina Ababei, biectivul principal al proiectului il constituie imbunatatirea activitatii de cercetare-dezvoltare inovare prin cresterea performantelor realizate, obiectiv subordonat in permanenta integrarii cat mai rapide a Universitatii din Bacau in spatiul european al cercetarii. Imbunatatirea managementului si a strategiei de dezvoltare institutionala a Universitatii din Bacau pe termen scurt va conduce inevitabil la cresterea competitivitatii pe piata de cercetare nationala si internationala.

Obiectivul secundar al proiectului il reprezinta remodelarea sistemului managerial de ansamblu prin reproiectarea celor patru subsisteme ale managementului: metodologic, decizional, organizatoric si informational ceea ce conduce inevitabil la cresterea vizibilitatii Universitatii din Bacau in domeniul cercetarii stiintifice si atragerea tinerei generatii catre o cariera stiintifica, respectiv asigurarea schimbului de generatii in acest domeniu important de activitate.

Tot din fonduri europene sunt si urmatoarele trei proiecte: „European Network of Rural Communities for Energetic Neutrality – RURENER”, „EUROPEDIRECT” si „Kaleidoscope: langues en couleurs (KALECO)”. Din fonduri structurale, au obtinut finantare urmatoarele proiecte:
„BRAIN – Burse doctorale. O investitie in inteligenta”, „Imbunatatirea managementului activitatii de cercetare” si „Pregatirea practica pentru piata muncii”.