Un număr de 14 unităţi de învăţământ din zece localităţi argeşene au obţinut aprobarea proiectelor privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale, finanţate prin Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 3.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a anunţat marţi că valoarea totală a proiectelor depăşeşte 55 de milioane de lei, însă trecerea la implementarea lor efectivă depinde încă de o serie de formalităţi.

„Sunt 14 şcoli care au primit aprobarea proiectelor, dar momentul semnării contractelor depinde de rapiditatea cu care vor putea fi rezolvate procedurile. Sperăm ca toate aceste formalităţi să fie parcurse fără mari probleme”, a precizat Nicolescu. Cele 14 unităţi de învăţământ, din municipiul Câmpulung Muscel şi nouă comune, ar urma să beneficieze de sume cuprinse între 700.000 şi 12 milioane de lei. Cel mai recent a fost semnat proiectul pentru modernizarea şi extinderea şcolii generale cu clasele I-VIII din comuna Cocu.

Valoarea totală este de 2.090.708 de lei, dintre care 32.146 de lei cofinanţarea asigurată de administraţia locală, iar durata de implementare a fost estimată la 11 luni de la semnarea contractului de finanţare. Şcoala va avea o sală de sport cu o suprafaţă de 488 de metri pătraţi, iar clădirea existentă va fi modernizată şi dotată cu echipamente informatice de ultimă generaţie. AGERPRES