Proiectele privind aprobarea auxiliarelor didactice în învăţământul preuniversitar au fost finalizate, urmând să fie aprobate prin ordin de ministru, a informat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit unui comunicat remis de MEN, Comisia constituită prin ordinul ministrului a finalizat atât proiectul de Metodologie-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, cât şi proiectul de Metodologie-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învăţământ în învăţământul preuniversitar.

Acestea vor fi aprobate prin ordin de ministru, după ce săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre prin care Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) va primi atribuţii în domeniul avizării/evaluării auxiliarelor didactice.

Astăzi am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, care sunt pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern, care prevede reorganizarea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, cel care va evalua toate auxiliarele din sistemul de învăţământ, să semnez aceste ordine. (…) De săptămâna viitoare, cei care au aceste auxiliare le pot depune pentru a fi validate sau aprobate„, a transmis, printr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

El a subliniat că ministerul nu face altceva decât să pună în concordanţă Legea Educaţiei Naţionale „cu tot ceea ce înseamnă auxiliare şi mijloace de învăţământ care vor fi folosite în sistemul de învăţământ preuniversitar”. AGERPRES