oprescu_sorin_.jpgProiectul cu tema ”Igiena ta, igiena mea, sănătatea noastră” a fost lansat vineri, în Capitală, în prezenţa primarului general Sorin Oprescu. Proiectul pilot se desfăşoară sub motto-ul ”Sănătate! Igienă! Stare de bine!” şi urmăreşte să promoveze în şase şcoli din Bucureşti o campanie de informare şi conştientizare a copiilor din şcolile primare, a cadrelor didactice şi părinţilor despre importanţa igienei mâinilor.

Demarat acum două săptămâni, circa 60 de elevi din şcolile înscrise în proiect au fost instruiţi pentru a le spune colegilor lor despre importanţa igienei în sănătatea organismului. Unităţile de învăţământ participante la proiect vor beneficia de produse de igienă – săpun şi aparate cu detergent lichid special, substanţe dezinfectante.

”Vrem să extindem acest proiect la toate cele 425 de şcoli din Capitală şi cei mici să aibă săpun la toaletă pentru a se spăla pe mâini când pun mâna pe clanţe, bănci. Era nevoie să ştie aceste norme de igienă pentru că este o chestiune de bun simţ să ştii că aşa ţii departe bolile. O să avem un raport cu bolile copiilor de 7-18 ani. Aparatele vor exista în fiecare şcoală, la toaletă, sunt şcoli cu program prelungit”, a declarat primarul general, la lansare.

Potrivit primarului general al Capitalei, proiectul se va derula pe o perioada de un an şi se ridică la peste 1 milion de euro în cele 425 de şcoli. De asemenea, în cadrul proiectului se vor desfăşura şi concursuri pe această temă – de poveşti, de eseuri în format power-point, de scenete, de desene, de cântece – şi o competiţie sportivă, la Şcoala Generală nr.190, sector 4, la care vor participa 8 elevi din fiecare unitate de învăţământ, copiii întrecându-se la viteză, săritură de pe loc, aruncarea mingii de oină şi rezistenţă.

Campania de informare şi conştientizare a comunităţii locale va consta în distribuirea de chestionare în parcurile/locurile publice din imediata vecinătate a unităţilor de învăţământ de către elevii implicaţi în proiect. Proiectul este iniţiat de municipalitate, în parteneriat cu Societatea Kimberly – Clark Professional. AGERPRES