boc_emil.jpgPremierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca a decis constituirea unei comisii care sa elaboreze proiectul de lege pe educatie care sa integreze solutiile educationale pe baza Programului de guvernare si a Pactului national pentru educatie.

”Am decis sa propun o comisie care sa aduca la aceeasi masa atat pe doamna ministru Andronescu, cat si pe domnul Miclea, cu expertii pe care domniile lor ii considera de cuviinta si care sa integreze solutiile educationale pe baza Programului de guvernare si a Pactului national pentru educatie.Comisia va fi coordonata de primul-ministru, in sensul ca va asigura, practic, cadrul de manifestare al acestei comisii”, a spus primul-ministru, la finalul sedintei de guvern.

El a precizat ca joi de la ora 10,00 va avea loc o prima intalnire a acestei comisii pentru a creiona cadrul de manifestare al acesteia si de adoptare a solutiilor legislative. Potrivit premierului, propunerea de constituire a acestei comisii ”a stat pe buzele” majoritatii celor care au participat la dezbaterile pe legile educatiei de la Parlament si, practic, ea a rezultat in urma discutiilor care au avut loc pe marginea proiectelor de legi Andronescu si Miclea.


”Am si voi avea in continuare disponibilitatea de dialog pentru a aduce si promova cea mai buna lege posibila in domeniul educatiei, aducand la aceeasi masa pe toti cei care au reusit sa coaguleze intr-o forma sau alta solutii educationale viabile. (…) Toti am cazut la un acord in discutiile de ieri si astazi ca nimeni nu este multumit cu ceea ce avem in domeniul educatiei. De aceea, cred ca utilizand cele doua expertize de specialitate (Andronescu si Miclea, n.r.) putem, noi, Guvernul, sa ne asiguram ca vom promova un proiect de lege bun, care va putea sa imbunatateasca calitatea actului educational din Romania”, a mentionat Boc. El a reiterat ca este sustinatorul unui proiect de lege care sa respecte Programul de guvernare si angajamentele din Pactul national pentru educatie, fiind adeptul unui proiect de lege cu solutii educationale viabile si reformatoare la problemele sistemului de invatamant, indiferent daca aceste solutii provin din pachetul Andronescu sau din pachetul Miclea.