Proiectul european de la Colegiul “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte este blocat de intrarea constructorului în insolvenţă

vacarescu_ienachita.jpgFirma care efectuează lucrări în cadrul proiectului european de reabilitare a Colegiului “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte a intrat în insolvenţă, lucrarea urmând, cel mai probabil, să fie relicitată, a declarat city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă. La acest moment, din datele primăriei Târgovişte, lucrarea este realizată în proporţie de 25%.

”Am aflat şi noi că societatea din Piteşti care a câştigat licitaţia a intrat în procedura insolvenţei, printr-o decizie a Tribunalului Argeş. În aceste condiţii, potrivit legii, autoritatea contractantă, respectiv Primăria Târgovişte, are posibilitatea de a rezilia contractul după notificarea administratorului judiciar numit de instanţă”, a precizat city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă.

Primăria va trimite o notificare constructorului, după care, în funcţie de răspunsul primit, are posibilitatea de a relua licitaţia. ”În cele 30 de zile, dacă acesta (constructorul, n.r.) nu oferă niciun punct de vedere vizavi de notificarea noastră şi nu ne precizează cum ar putea să ducă la bun sfârşit proiectul, contractul se consideră reziliat urmând ca, după aceea, după ce se va efectua o expertiză tehnică, să vedem exact stadiul fizic al lucrărilor şi, după ce va fi anunţată şi ADR Sud Muntenia, să relicităm proiectul”, a adăugat Cioacă.

Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Colegiului “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte a fost semnat în martie 2013. Termenul de finalizare prevăzut este de un an.
Este vorba despre un proiect european cu fonduri nerambursabile de 1,6 milioane de euro, la care contribuţia administraţiei locale este de 2%.

Proiectul prevede reabilitarea corpurilor B şi C ale colegiului, precum şi a terenului de sport existent şi amenajarea de rampe de acces pentru persoane cu handicap în cele două corpuri de clădire. De asemenea, proiectul presupune amenajarea a cinci noi clase prin mansardarea corpului de clădire B.
Lucrările vizează şi structura clădirilor, precum şi faţada, reţelele de apă, de canalizare, instalaţiile electrice. Tot în acest program intră şi dotările didactice. AGERPRES