boc_emil.jpgGuvernul va transmite Parlamentului, pana la sfarsitul lunii martie, proiectul legii educatiei nationale, a anuntat, luni, premierul Emil Boc, la finalul intalnirii avute luni cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditati la Bucuresti.

Seful Executivului a afirmat ca le-a prezentat ambasadorilor UE prioritatile Guvernului: respectarea de catre Romania a tuturor angajamentelor internationale pe care tara noastra le are, in special Acordul cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, si, de asemenea, a prezentat viziunea Guvernului cu privire la modernizarea tarii in domenii precum educatie si sanatate.

„Am prezentat calendarul legislativ pe care il avem in vedere: legea responsabilitatii fiscale – pana la sfarsitul lunii martie, legea pensiilor – pana la sfarsitul lunii iunie si trimiterea pana la sfarsitul lunii martie in Parlament a legii educatiei in forma agreata de Guvern pentru modernizarea acestui domeniu, pe baza legii educatiei nationale, pe care am avut-o initiata si care nu a fost acceptata. Acum vom reveni cu legea educatiei pornind de nucleul Legii Miclea si a Comisiei Prezidentiale”, a spus Emil Boc. Saptamana trecuta, s-au intalnit cu ambasadorii stratelor UE acreditati la Bucuresti presedintele Traian Basescu si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. AGERPRES