after school.jpgComisia pentru învăţâmânt a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea Legii educaţiei naţionale care prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul „şcoală după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv.

Valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecţiilor, se arată în expunerea de motive.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului şi se realizează pentru fiecare copil în parte, la sfârşitul fiecărui an şcolar, sau la momentul înscrierii la şcoală. Programul „Şcoală după şcoală” este asigurat din finanţarea de bază, se mai arată în documentul citat. Şcolile sunt cele care decontează serviciul.

Proiectul ar urma să intre în vigoare începând cu anul şcolar 2016-2017. Proiectul a fost iniţiat de deputaţii PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici.

Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparţinând Senatului. AGERPRES