eleva.jpgProiectul european ‘Standarde de participare pentru cetăţenie activă’, implementat din anul 2010 în 20 de unităţi de învăţământ din cele cinci judeţe ale Olteniei, a luat sfârşit, obiectivul proiectului fiind dezvoltarea şi testarea standardelor de participare pentru cetăţenie activă în vederea evaluării şi promovării acesteia în rândurile tinerilor în procesul de educaţie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul de proiect prof. Radu Cristian Petcu.

‘În cele 20 de grupuri de acţiune, câte patru pentru fiecare din judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt şi Vâlcea, au fost implicate, în fiecare grup-ţintă câte 80 de cadre didactice, consilieri locali, părinţi şi elevi. Ultimii au fost învăţaţi cum să-şi formeze şi dezvolte competenţele, cum să se implice în luarea unor decizii la nivel de comunitate, cum să-şi deruleze propriile lor proiecte’, a precizat Petcu.

În context, el a mai arătat că valoarea proiectului a fost evaluat la aproximativ 60.000 lei şi că o parte din aceşti bani au fost utilizaţi pentru achiziţia de servicii de consultanţă în cercetare, de asistenţă privind dezvoltarea spiritului civic şi a resurselor comunitare.

‘Fondul alocat pentru desfăşurarea în condiţii de eficienţă a acestui proiect au provenit de la Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane prin Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală’, a concluzionat Petcu. AGERPRES