Un liceu din judeţul Botoşani a înregistrat promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, potrivit datelor prezentate de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mihaela Huncă. Astfel, niciunul dintre elevii de la Liceul de Cooperaţie din municipiul Botoşani nu a fost declarat admis în urma susţinerii bacalaureatului.

Liceul este privat, însă, cu toate acestea, conducerea IŞJ anunţă că va face demersuri pentru a stabili cauzele pentru care promovabilitatea a fost zero. „Chiar dacă este instituţie de învăţământ particulară, vom analiza cauzele. Din discuţia pe care am avut-o cu conducerea acestui liceu, pe viitor se doreşte aă liceul să aibă un segment important de şcoală profesională. Din fericire, nicio unitate liceală de stat nu are promovabilitate de 0%. Asta înseamnă un progres în ceea ce înseamnă pregătirea elevilor”, a afirmat Mihaela Huncă.

În schimb, cea mai bună promovabilitate a fost înregistrată la Colegiul Naţional AT Laurian, unde 97,12% dintre elevi au fost declaraţi admişi, şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde 96,86% dintre candidaţi au luat note peste 5. La nivelul judeţului Botoşani, procentul de promovare a examenului a fost de 72,6%, peste media pe ţară. AGERPRES