Doina Azoicăi, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi, s-a autosuspendat din funcţie ca urmare a deciziei magistraţilor de a o condamna la o pedeapsă de trei ani cu suspendare într-un dosar de luare de mită.

Având în vedere Hotărârea Tribunalului Iaşi, din data de 5 ianuarie 2017, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi, Viorel Scripcariu, a aprobat solicitarea prof. univ. dr. Doina Azoicăi de a se suspenda din funcţia de prorector responsabil cu Strategia Instituţională, Evaluarea Academică şi Relaţiile cu Organizaţiile Studenţeşti, Sindicale, ONG-uri şi Comunitatea Locală, până la o hotărâre definitivă a instanţei„, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit rectorului UMF, Viorel Scripcariu, prerogativele prorectorului Doina Azoicăi au fost preluate de Mihai Danciu, prorector responsabil cu Studiile Universitare – Ciclul de Studii Învăţământ Fundamental.

Măsurile survin la câteva zile după ce magistraţii Tribunalului Iaşi au decis să o condamne pe prof. univ. dr. Doina Azoicăi la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită, şi totodată să presteze şi 60 de zile în folosul comunităţii. Sentinţa, nefiind definitivă, a fost atacată cu recurs. AGERPRES