geoagiu-colegiu.jpgCadrele didactice de la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din orasul Geoagiu s-au aflat pe 13 februarie in greva japoneza, nemultumiti de informatiile potrivit carora institutia de invatamant ar urma sa fie transferata in subordinea Ministerului Agriculturii.
„Protestul s-a desfasurat fara intreruperea activitatii de invatamant. Am intocmit o petitie prin care argumentam ca trecerea in subordinea Ministerului Agriculturii nu este necesara si ar fi in detrimentul elevilor si al profesorilor. In Europa s-a renuntat ca liceele agricole sa mai fie in subordinea ministerelor cu atributii in agricultura deoarece absolventii acestor institutii de invatamant puteau urma doar o facultate cu profil agricol”, a declarat vicepresedintele Sindicatului Invatamant Preuniversitar Hunedoara, Victor Bratu.

El a adaugat ca profesorii se tem ca preluarea liceului la Ministerul Agriculturii va duce si la pierderea statutului de cadru didactic pe care il detin acum. Victor Bratu a mentionat ca petitia cadrelor didactice de la Colegiul Agricol din Geoagiu a fost transmisa ministerelor Educatiei si Agriculturii, in cazul unui raspuns negativ urmand sa fie declansate si alte actiuni de protest.

Liceul din Geoagiu este singurul din judetul Hunedoara care are un profil agricol. La acest colegiu invata 1.100 de elevi, coordonati de 55 de cadre didactice.