Un grup de studenţi, alături de cadre didactice de la Facultatea de Inginerie şi management din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au protestat, pe 18 aprilie, în curtea instituţiei de învăţământ, împotriva destituirii decanului Sava Ianici.

„Protestăm împotriva revocării domnului decan Sava Ianici din funcţie, din punctul nostru de vedere, fără să se respecte procedurile legale. Vreau să vă spun că noi, cei care protestăm, nu suntem marionete, nu facem jocul anumitor profesori, ci luptăm pentru corectitudine. Noi nu facem grevă, ci ne exprimăm opinia în faţa comunităţii”, a declarat reprezentantul studenţilor, Emanuel Bunceanu.

Pe pancartele aduse de studenţi se putea citi: „Ne vrem decanul înapoi!”, „Sava Ianici, decanul nostru” sau „Împreună salvăm UEMR”. Studenţii au ridicat şi o serie de alte probleme legate de condiţiile de învăţământ, de finalizarea unor obiective de investiţii sau de o posibilă fuziune cu Politehnica Timişoara.

De altfel, nemulţumirile au izbucnit în momentul în care Senatul Universităţii Politehnica Timişoara a aprobat fuziunea, prin absorbţie, cu Universitatea Eftimie Murgu. Acest lucru s-a produs în urma solicitării Consiliului Facultăţii de Inginerie şi Management din cadrul universităţii reşiţene, vinovat fiind considerat decanul Sava Ianici, care ar fi făcut această propunere de fuziune cu Politehnica Timişoara, împotriva rectoratului şi a Senatului universităţii reşiţene.

Conducerea Universităţii, prin prorectorul Christian Chioncel, i-a chemat pe studenţii protestatari la o discuţie, pentru a afla nemulţumirile lor, dar şi alte aspecte pe care ei doresc să le evidenţieze. AGERPRES