Aproximativ o sută de părinţi şi elevi ai şcolii generale nr. 7 din municipiul Târgu Jiu, au protestat sâmbătă, timp de câteva ore, în faţa Prefecturii Gorj, nemulţumiţi de faptul că unitatea şcolară va fi închisă la începutul anului şcolar viitor în urma unei decizii a Guvernului prin care se reglementează numărul de posturi care pot fi finanţate din bugetul local.

Părinţii prezenţi la protest s-au declarat nemulţumiţi de faptul că, deşi şcoala a fost modernizată şi utilată cu tot ce este necesar, autorităţile nu iau în calcul aceste considerente şi sunt hotărâte să închidă unitatea şcolară.

„Copiii noştri vor trebuie să meargă la noua şcoală cu mijloacele de transport în comun, nici măcar microbuz nu au asigurat. În plus, cine ne asigură că vor fi în siguranţă la şcoala unde vor să îi mute? Aici, cel puţin, şcoala e aproape de casele noastre, îi putem supraveghea. Nu suntem de acord cu închiderea ei, mai ales după ce au investit peste 200.000 de lei acum aproape doi ani”, au precizat mai mulţi părinţi. O delegaţie a părinţilor a fost primită de subprefectul Marcel Romanescu care, după discuţiile avute cu aceştia, a promis că va înainta Ministerului Educaţiei revendicările lor.

„Am discutat cu părinţii şi le înţeleg nemulţumirile, dar nu pot face mai mult decât să înaintez Ministerului Educaţiei o adresă în care să transmit revendicările acestora. Ceea ce nu înţeleg ei este că, de anul viitor, sistemul de învăţământ va fi finanţat pe cap de elev, fapt ce nu va mai permite unităţilor şcolare să funcţioneze decât cu un anumit număr de elevi. Aici se încadrează şi şcoala generală nr. 7, unde învaţă 192 de elevi. Sperăm să se rezolve cu bine situaţia”, a declarat Marcel Romanescu.


Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Jiu este cea mai veche unitate de învăţământ din municipiu, unde, în prezent, învaţă 82 de elevi în clasele I-IV şi 110 în clasele V-VIII. În urma închiderii unităţii şcolare, cei aproximativ 200 de elevi urmează să fie mutaţi la şcoala generală nr.2 „Ecaterina Teodoroiu”, unde li se vor alătura celor 700 de elevi de aici. AGERPRES