Protest împotriva închiderii unei şcoli la Satu Mare

Peste 50 de părinţi au protestat, marţi, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare şi a Primăriei Satu Mare faţă de decizia de desfiinţare a şcolii generale “Dariu Pop”, începând cu următorul an şcolar.

Reprezentantul comitetului de părinţi, Bianca Szabo, a spus că în unitatea respectivă învaţă 238 de elevi şi au aflat din presă de decizia de desfiinţare, fără să fie consultaţi. Inspectorul şcolar general Mariana Popa le-a comunicat protestatarilor că decizia a fost luată în urma măsurilor guvernului de a reduce cheltuielile şi le-a cerut să depună o petiţie în scris pentru a le putea răspunde tot în scris.

Nemulţumiţi de răspuns, părinţii s-au deplasat la sediul Primăriei Satu Mare, unde au avut o întâlnire cu primarul Iuliu Ilyes, acesta explicându-le că decizia aparţine Inspectoratului Şcolar. Primăria este obligată să asigure cheltuielile de funcţionare şi a dat asigurări că în locul şcolii din cartier va funcţiona tot o unitate de învăţământ.


Potrivit primarului, creştere numărului de elevi la 300 şi comasarea şcolii cu o grădiniţă ar putea fi o soluţie pentru ca unitatea să nu se desfiinţeze şi că vor urma discuţii pe această temă între Primăria Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar. AGERPRES