Protest la Inspectoratul Şcolar Buzău faţă de desfiinţarea sau transformarea unor clase de liceu

Peste 50 de persoane, părinţi şi cadre didactice, au protestat pe 6 iunie în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, faţă de decizia Ministerului Educaţiei de a desfiinţa unele clase de liceu sau de a le transforma în clase de profesională.

Protestatarii au cerut explicaţii inspectorului general şcolar pentru decizia de a reduce clase de liceu, reclamând că, de la apariţia ordinului dat de ministrul Ecaterina Andronescu, numele liceelor la care ar urma să se facă tăierile de clase s-a schimbat “fără nicio justificare”.

Potrivit inspectorului general Florina Stoian, decizia aparţine ministerului, inspectoratul şcolar neavând nicio competenţă în această chestiune. “Mi se pare normal să desfiinţezi clase sau să le transformi în clase profesionale la licee unde se intră cu medii de 2 şi de 3, nu se va desfiinţa decât o singură clasă, iar şapte clase de liceu vor fi transformate în clase de profesională”, a precizat sursa citată.

Nemulţumiţi de răspunsurile primite, protestatarii au solicitat o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a promis că va înainta doleanţele protestatarilor ministerului de resort. AGERPRES