Un protest spontan s-a declanşat, joi, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, salariaţii acestei instituţii de învăţământ apelând la această acţiune pentru a atrage atenţia asupra faptului că nu şi-au mai primit salariile de peste două luni. „Aceasta este una dintre puţinele formule legale care ne mai este disponibilă în ceea ce priveşte efortul de a ne recupera salariile restante. Chiar dacă am redactat şi o serie de memorii şi petiţii, care au fost transmise factorilor de decizie nu a fost primit niciun răspuns. Acestea au fost adresate ministrului Educaţiei, preşedintelui Federaţiei Sindicale Naţionale Alma Mater, vom trimite şi Comisiilor de învăţământ din Senat şi Camera Deputaţilor. Practic, încercăm să ne folosim de toate mijloacele de sensibilizare, legale, pe care le avem”, a declarat lector univ. Cristian Rudolf, preşedinte Sindicatul FIRES din universitatea reşiţeană.

Circa 20 de angajaţi, cadre didactice şi personal auxiliar din Universitatea Eftimie Murgu din Reşita, s-au adunat, joi, în curtea instituţiei deoarece nu şi-au primit salariile cu toate că şi-au desfăşurat activitatea conform contractului de muncă.

Primăria Reşiţa ar putea acorda un sprijin sub forma unor ajutoare sociale pentru salariaţii universităţii care se află într-o situaţie deosebită. „Vom încerca să le acordăm, celor îndreptăţiţi, nişte ajutoare. Cunoaştem situaţia de la Universitatea ‘Eftimie Murgu’, iar cei îndreptăţiţi sunt în vizorul nostru, dar se aşteaptă acele sume ce reprezintă salariile pe aceste luni, de la Ministerul Educaţiei. Am susţinut şi cu alte ocazii învăţământul superior la Reşiţa şi o voi face în continuare. Noi avem poziţie bugetară, iar dacă se impune, vom acorda ajutoare celor care se vor încadra. Avem nevoie de învăţământ la Reşiţa şi ar fi bine sub identitate proprie, iar dacă nu este posibil, printr-o fuziune. Deocamdată, din trei universităţi din Timişoara, doar una şi-a manifestat dorinţa de a prelua Reşita”, a afirmat Mihai Stepanescu, primarul municipiului. AGERPRES