Proteste ale elevilor din Târgu Secuiesc pentru nedecontarea abonamentelor de navetă

keresztely_irma.jpgPeste 300 de elevi, de la patru licee din municipiul Târgu Secuiesc, au protestat joi faţă de nedecontarea abonamentelor de navetă din precedentul an şcolar. La finalul cursurilor, aceştia au format lanţuri vii în faţa liceelor şi au afişat pancarte prin care solicitau Ministerului Educaţiei plata sumelor restante. Elevii susţin că nu au primit banii de navetă din noiembrie anul trecut, lucru confirmat şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

Şefa instituţiei, Keresztely Irma a declarat că Ministerul Educaţiei datorează elevilor din judeţ aproape două milioane de lei pentru abonamentele de navetă şi a mai adăugat că se caută soluţii pentru plata restanţelor până la sfârşitul acestui an. “Încă avem datorii neonorate de anul trecut şi integral pentru anul 2013. Practic, datoriile ministerului se cifrează la 1,97 de milioane de lei”, a precizat Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, în judeţul Covasna sunt aproape 2500 de liceeni care fac naveta la oraş pentru că în reţeaua şcolară nu există licee în mediul rural.
În cursul zilei de miercuri au fost organizate acţiuni de protest şi în oraşele Sfântu Gheorghe şi Baraolt, la care au participat peste 100 de elevi, iar săptămâna viitoare vor fi organizate şi în staţiunea Covasna.
Acţiunile sunt iniţiate de Asociaţia tinerilor maghiari, care a adunat, în ultimele luni, aproape 3000 de semnături de la elevi şi părinţi, pentru demiterea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. AGERPRES