negoita_robert.jpgPrimăria sectorului 3 va colabora cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) pentru organizarea de simpozioane şi congrese ştiinţifice şi le va permite studenţilor să facă practică în departamentele administraţiei locale, după ce miercuri a fost semnat un protocol între cele două instituţii.
Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 3, SNSPA va acorda asistenţă didactică pentru proiectul Şcoala Vocaţională prin identificarea de aptitudini/ talente pentru elevii din învăţământul preuniversitar din sector şi îndrumarea acestora către anumite facultăţi.

De asemenea, va sprijini cadrele didactice din sector în vederea dezvoltării de proiecte educaţionale şi culturale şi realizarea de activităţi extracurriculare în domeniile comunicare şi relaţii publice, administraţie publică şi relaţii internaţionale. Acest parteneriat se va derula timp de patru ani.

„Sper ca această colaborare să funcţioneze şi să fie cât mai benefică. De asemenea, este un moment oportun de a realiza proiecte comune prin care să atragem fonduri europene. Am semnat deja o serie de parteneriate cu alte universităţi şi roadele nu au întârziat să apară”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Rectorul SNSPA Alina Bârgăoanu a spus că Primăria sectorului 3 are aceeaşi filosofie cu SNSPA, cea de a fi cât mai aproape de lumea reală. Până în prezent, Primăria sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele instituţii de învăţământ superior: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu şi Universitatea Naţională de Arte. AGERPRES