univ_ovidius_constanta.jpgReprezentantii Universitatii „Ovidius” din Constanta si cei ai Centrului de cercetare ENEA din Italia au semnat un protocol de colaborare, la conferinta extraordinara a rectorilor Retelei Universitatilor de la Marea Neagra, ce s-a desfasurat la Eforie Nord.
Rectorul Universitatii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupina, a declarat ca este vorba despre un prim parteneriat intre unitatea constanteana de invatamant si centrul de cercetare ENEA, institutie specializata in domeniile energiei, mediului si resurselor energetice regenerabile.
„Un mare avantaj al acestui parteneriat este realizarea unui sistem de masterate cu subordonare dubla, fata de ENEA si Universitatea ‘Ovidius’, cu acordul Ministerului Educatiei si Cercetarii, astfel incat tinerii care urmeaza astfel de masterate sa obtina o diploma valabila atat in Romania, cat si in Italia”, a afirmat prof. univ. dr. Victor Ciupina.

Potrivit acestuia, „cei ce se vor inscrie la masterat vor putea beneficia de sustinere financiara din partea ENEA, Universitatea Ovidius contribuind cu profesori, cu baze materiale, in conditiile in care Ministerul Educatiei si Cercetarii pune mare accent pe astfel de colaborari in diferite directii, intre universitati si intreprinderi”.

Pentru dezvoltarea parteneriatului, la Universitatea Ovidius a fost inaugurat un centru de videoconferinta si invatamant la distanta astfel incat, in timpul cursurilor, printr-o legatura directa prin satelit sau internet, cadrele didactice si studentii constanteni vor putea beneficia de interventia directa a specialistilor de la ENEA, acestia putand, totodata, raspunde intrebarilor studentilor.