ardelean_aurel_.jpgRectorii Universitatilor de Vest „Vasile Goldis” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, si cea de Stat „Transcarpatia” din Ujgorod, Ucraina, prof. univ. dr. Fedor Vasciuk, au semnat un protocol de colaborare intre cele doua institutii de invatamant superior.

Dupa cum a declarat vineri, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, protocolul semnat la inceputul acestei saptamani la Ujgorod, prevede organizarea, in perspectiva anului universitar 2010 – 2011, a unei filiale comune a celor doua universitati, cu sediul in Ucraina.

„Sediul acestei filiale va fi in zona Teceu – Slatina, zona in care locuiesc majoritatea etnicilor romani din Ucraina, si va avea ca obiectiv principal scolarizarea in limba romana si in limba ucraineana a tinerilor romani din aceasta tara”, a adaugat rectorul UVVG Arad.

Universitatea de Stat „Transcarpatia” din Ujgorod se numara printre universitatile de elita din Europa, fiind plasata pe primele locuri intre universitatile atestate ca unitati de cercetare – dezvoltare. Consiliul Academic al Universitatii de Stat ‘Transcarpatia’ din Ujgorod i-a conferit profesorului Ardelean titlul de Doctor Honoris Causa al acestei universitati, Laudatio fiind rostit de rectorul universitatii ucrainene, prof. univ. dr. Fedor Vasciuk.