upa psihologi.jpg„Dezvoltarea competențelor emoționale ale copilului – o provocare pentru părinți și cadre didactice”. Acesta a fost subiectul conferinței susținută, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, de Prof.univ.dr. Elena Bonchiș, Președinta Asociației Naționale a Psihologilor Școlari și Prorector al Universității din Oradea.

„Mi-am dorit ca această întâlnire să se desfășoare într-o zi din calendar cât mai apropiată de 21 februarie pentru că, acum 20 de ani, la această dată, ne-am luat rămas bun de la întemeietorul școlii de psihologie de la Iași, profesorul Vasile Pavelcu. Acesta este și motivul pentru care conferința are loc în amfiteatrul care îi poartă numele”, a spus, în deschiderea evenimentului, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA.

Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Prof.univ.dr. Mariana Caluschi, a evocat, la rândul său, memoria cunoscutului savant. „Sunt copleșită de emoții și asta nu pentru că astăzi vom vorbi despre emoții și competențe emoționale, ci pentru că, de fiecare dată când vin la Iași, sunt impresionată de discursul dascălilor de aici, în care regăsesc foarte multă căldură”, și-a început alocuțiunea Prof.univ.dr. Elena Bonchiș.

Conferința, la care au participat pe lângă psihologi școlari și reprezentanți ai Casei Corpului Didactic și ai Inspectoratului Școlar Județean, a fost urmată și de un workshop pe problematica empatiei.