box_voipnow.jpgRack-Soft a lansat 4PSA VoipNow 2, noua versiune a sistemului software de comunicatii unificate, care ofera o centrala avansata PBX IP, integrand suportul pentru voce, video, prezenta si fax cu mesageria instant.

Versiunea se adreseaza furnizorilor de servicii de telefonie si companiilor de gazduire web, care pot oferi si servicii de comunicatii cu valoare adaugata pentru companii.

4PSA VoipNow 2 vine cu peste 100 de facilitati noi si arhitectura revolutionara 4Grid care permite sistemului sa creasca distribuind serviciile intr-o infrastructura cu mai multe servere.

„Versiunea finala a VoipNow 2 o lansam dupa un indelungat proces de dezvoltare, la aproape trei ani de la lansarea pe piata a primei versiuni. Furnizorii pot oferi imediat servicii de comunicatii unificate, folosind o platforma matura, proiectata pentru piata de hosting. VoipNow 2 ofera functionalitati avansate, un mod facil de administrare si scalabilitate fara concurenta in conditii comerciale foarte atractive”, a declarat Bogdan Carstoiu, directorul general Rack-Soft.

In plus fata de modificarile arhitecturale, VoipNow 2 vine cu suportul pentru email2fax, web2fax, fax2email, fax2web, managementul avansat al conferintelor, controlul centralizat al serverelor VoipNow, interfata pentru plug-in-uri, LiveMonitor, FollowMe, configurarea automatizata si multe alte facilitati.

4PSA VoipNow 2 este o platforma de distributie pentru serviciile de comunicatii unificate, care permite furnizorilor sa exploateze potentialul imens al pietei pe segmentul business. Aceasta piata urmeaza o tendinta de crestere accelerata pe fondul presiunii pentru scaderea costurilor operationale.

Sistemul 4PSA VoipNow se poate instala pe un server dedicat Linux x86 sau in mediile virtualizate cu ajutorul VMware sau Virtuozzo. Solutia este disponibila si intr-o editie gratuita, restrictionata la zece extensii telefonice. Pretul versiunii comerciale incepe de la 239 euro.