arafat_raed1.jpgSecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a primit, joi, titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii la care au asistat cadre didactice şi oficialităţi judeţene.

Raed Arafat s-a declarat onorat de titlul primit, despre care a spus că reprezintă o recunoaştere a muncii alături de colegii săi.

„Este un titlu extrem de onorant pentru că e o recunoaştere, nu numai pentru mine, ci pentru toţi colegii cu care am lucrat până acum şi toţi cu care lucrez. În acelaşi timp, e o onoare, pentru că vorbim despre cea mai veche universitate din România şi printre cele mai vechi din Europa, o universitate de prestigiu, cu recunoaştere foarte mare pe plan european şi mondial. E un titlu onorant, un titlu care mă face să mă simt foarte mic faţă de realizările multora care sunt în această universitate”, a declarat Raed Arafat.

Demnitarul s-a referit şi la sistemul de urgenţă din România, despre care spune că a făcut paşi importanţi.

„România a făcut paşi majori în sistemul situaţiilor de urgenţă şi nimeni nu poate să nege acest lucru. A crea un sistem perfect înseamnă să nu mai ai dezastre, pentru că dezastru, calamitate înseamnă când sistemul este depăşit şi se adaptează unei situaţii. Nu există o ţară în lume care poate să zică că are sistemul perfect, care poate să răspundă la orice, oricând, oricum, fără să fie la un anumit moment depăşit. Sistemele pentru situaţii de urgenţă devin bune când sunt flexibile, când sunt pregătite să se adapteze şi când sunt pregătite să lucreze într-un mod integrat ca să facă faţă unor situaţii de urgenţă”, a explicat Raed Arafat.

Titlul de Profesor Honoris Causa i-a fost acordat în cadrul unei conferinţe internaţionale despre managementul dezastrelor – International Conference Environmental Legislation, Safety Engineering and Disaster Management (ELSEDIMA).

Preşedintele conferinţei şi decanul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Mediului, prof.dr. Alexandru Ozunu, cel care a prezentat Laudatio, a declarat, pentru AGERPRES, că titlul acordat lui Raed Arafat este în semn de recunoaştere şi preţuire pentru activitatea sa în slujba salvării de oameni şi pentru tot sistemul pe care l-a pus la punct.

„Suntem siguri că domnul Arafat va fi în continuare un promotor în cadrul cercetărilor noastre de managementul dezastrelor şi pentru partea de pregătire a populaţiei. În cadrul centrului nostru de cercetări vom constitui un centru operaţional pentru pregătire în situaţii de urgenţă”, a menţionat Alexandru Ozunu. AGERPRES