turcan_raluca.jpgVicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a declarat, marţi, că programul ‘Şcoala după şcoală’ poate intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor, această propunere a liberalilor de generalizare a programului la nivel naţional, fiind votată în unanimitate în Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

‘Propunerea PNL de generalizare a programului ‘Şcoală după Şcoală’ la nivel naţional a fost votată în unanimitate în Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor. Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de către şcoli, în valoare de 0,4 ISR, aproximativ 200 de lei. Părinţii sau reprezentanţii legali pot opta pentru acest program la sfârşitul fiecărui an şcolar sau în momentul înscrierii copilului la şcoală. Programul se adresează tuturor elevilor din învăţământul primar – de la clasa pregătitoare până la clasa a patra inclusiv. Proiectul poate intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor – 2016-2017″, a precizat Raluca Turcan, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, care este şi secretarului Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor, programul ‘Şcoala după şcoală’, dacă va fi generalizat la nivel naţional, va reprezenta o măsură care ‘descurajează abandonul şcolar, sprijină părinţii şi îi încurajează să nu-şi abandoneze locul de muncă, reprezintă şi o formă de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele şcoala după şcoală’. ‘PNL consideră că programul Şcoala după Şcoală reprezintă un câştig pentru întreaga societate’, a conchis Raluca Turcan. AGERPRES