perpelea mircea.jpgReabilitarea parţială a primului centru universitar de stat din Râmnicu Vâlcea a costat 1,5 milioane de lei, potrivit declaraţiilor oferite luni de prorectorul Universităţii din Piteşti, Mircea Perpelea.

„În orice caz, faptul că din această toamnă, Râmnicu Vâlcea va avea un centru universitar de stat este cea mai mare şi mai importantă realizare a învăţământului vâlcean. Locaţia este una de un pitoresc aparte care sigur va aduce mulţi studenţi aici, sub dealul Capela, pe malul Olăneştiului, pe drumul turistic Râmnicu Vâlcea – Băile Olăneşti, ce poate fi mai atractiv pentru un tânăr care vrea să îşi continue studiile”, a precizat Mircea Perpelea.

Locaţia filialei vâlcene a Universităţii din Piteşti este fosta unitate militară Vlădeşti situată la ieşirea de vest a municipiului Râmnicu Vâlcea pe drumul spre Băile Olăneşti. Începând din această toamnă vor funcţiona facultăţile de filologie-limbi străine, informatică şi pedagogie, urmând ca în anul universitar următor oferta să se diversifice cu facultăţi tehnice cum ar fi energetica sau chimia industrială.


„În perspectivă dacă vom îndeplini condiţiile cerute, centrul universitar de la Râmnic va primi autonomie şi ne putem astfel gândi la o universitate de sine stătătoare”, a mai adăugat Mircea Perpelea. Cele 1, 5 milioane de lei au fost investite în repararea acoperişului clădirii centrale, în reabilitarea primelor două etaje, instalaţiilor sanitare, electrice şi de căldură, plus igienizarea spaţiului verde. Centrul Universitar din Râmnic se întinde pe nouă hectare, porţiune cuprinsă între versantul sudic al dealului Capela şi râul Olăneşti. Proiectul de dezvoltare include şi construirea unor cămine studenţeşti, bibliotecă şi cluburi. AGERPRES