reabilitare-scoli.jpgPrimele doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR) din regiunea Sud Muntenia au fost semnate, vineri, la Targoviste si Titu, judetul Dambovita, si prevad reabilitarea a doua licee din aceste localitati.

Finantarea pentru consolidarea, reabilitarea si modernizarea Colegiului National ”Constantin Carabella” din Targoviste este de 10,3 milioane de lei, dintre care 8,4 milioane de lei sunt nerambursabili.

La Colegiul Carabella lucrarile vor viza in principal finisaje exterioare, termoizolarea, schimbarea tamplariei exterioare, dar si montarea in interior de parchet si gresie. De asemenea se va repara acoperisul cladirii. Finantarea include si dotarea cu echipamente IT si de laborator.


Pentru modernizarea celor doua camine si a salii de festivitati, precum si amenajarea bazei sportive din cadrul Liceului Teoretic ”Iancu C. Vissarion” din Titu au fost alocate 14, 3 milioane de lei, dintre care 11,7 milioane sunt fonduri nerambursabile.

”Ne bucuram ca autoritatile locale din regiunea noastra au reactionat pozitiv la oportunitatile de finantare oferite de Programul Operational Regional. In ceea ce priveste Axa prioritara 3 Imbunatatirea infrastructurii sociale, solicitarile de fonduri nerambursabile au depasit cu mult sumele alocate regiunii Sud Muntenia. Speram ca la nivelul Comitetului de Monitorizare se va lua o decizie in ce priveste realocarea financiara intre axe, astfel incat sa fie acoperita nevoia de finantare”, a declarat directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat.


Beneficiarii celor doua contracte de finantare sunt unitatile administrativ-teritoriale Targoviste si Titu, judetul Dambovita. Cele doua proiecte care au fost semnate vineri, in Dambovita, sunt primele din cele 71 de cereri de finantare depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia prin care se solicita asistenta financiara pentru reabilitarea infrastructurii scolare.