cd_loga_caransebes.jpgPrimăria Caransebeş a găzduit, vineri, semnarea contractului de finanţare pentru un proiect ce prevede construirea unui campus şcolar la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din municipiu. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 18 milioane lei (4,09 milioane euro), dintre care aproximativ 14 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

„Beneficiarul proiectului este reprezentat de parteneriatul dintre municipiul Caransebeş şi Liceul Pedagogic ‘C.D. Loga’. Proiectul – Realizare (construire) campus şcolar la Liceul Pedagogic C. D. Loga din Caransebeş vizează reabilitarea clădirii liceului, a şcolii de muzică şi a cantinei, precum şi construirea unui campus preuniversitar. Implementarea proiectului se va face pe parcursul a nouă luni”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare, modernizare şi construcţie şi se vor achiziţiona dotări specifice, 1.460 de elevi urmând a beneficia de infrastructura educaţională creată şi reabilitată. „Rezultatele estimate ca urmare a implementării proiectului sunt: o şcoală reabilitată, modernizată şi dotată, cu o suprafaţă de peste 7.000 metri pătraţi, constând în 58 de săli de clasă, nouă laboratoare, două săli de lectură, o bibliotecă şi alte spaţii conexe, o şcoală de muzică reabilitată, modernizată, având o suprafaţă desfăşurată de peste 170 m.p., o cantină reabilitată şi modernizată, având o suprafaţă desfăşurată de aproape 600 m.p., o sală de sport construită, de peste 1.500 m.p., şase garsoniere pentru profesori, un cămin construit, constând în nouă camere, dar şi o cameră pentru activităţi comune, având o suprafaţă totală desfăşurată de 815 m.p., toate cu dotările necesare, precum şi o centrală termică”, a afirmat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Proiectul este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi a domeniului major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. AGERPRES