lupan_gicu.jpgPrimaria comunei maramuresene Grosi, ce are in administrare satele Ocolis si Satu Nou de Jos, se concentreaza pe reabilitarea celor trei scoli aflate in grija.

Primarul comunei Grosi, Gheorghe Lupan, a declarat ca prioritatea administratiei consta in a asigura copiilor care invata in cele trei scoli conditii optime de desfasurare a cursurilor.

„Dorim ca odata cu inceperea noului an scolar cei 160 de elevi sa beneficieze de conditii cat mai bune de studiu si sa aiba toate utilitatile asigurate. In ultima perioada am reusit sa reabilitam toate scolile cu sprijinul MECI si CJ Maramures. Aproximativ 80.000 de lei au fost investiti in zugravirea interioarelor, montarea unor centrale proprii pentru incalzire, geamuri termopan si amenajarea unor anexe necesare celor trei unitati scolare. De asemenea, ruta microbuzului scolar a fost in asa fel alcatuita incat sa aduca la scoala si profesorii care fac naveta da la oras, pentru a reduce costurile primariei. Sper ca totii copii din cele trei localitati sa se bucure de conditii cat mai bune la scolile unde invata si parintii sa fie la randul lor multumiti”, a spus Gheorghe Lupan.

Edilul comunei Grosi a precizat ca urmatoarele investitii vor fi orientate spre finisarea exterioara a cladirilor unde functioneaza scolile din localitatile Grosi, Ocolis si Satu Nou de Jos. El a spus ca viitoarele investitii ar putea demara abia dupa ce MECI va anunta care vor fi prioritatile la acest capitol bugetar.