reabilitare-scoli.jpgProgramul de reabilitare a celor 102 şcoli incluse în Programul cofinanţat de către Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar putea fi finalizat în primul trimestru al anului viitor, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis să permită utilizarea banilor economisiţi la reabilitarea unor şcoli din programul menţionat pentru lucrări la alte unităţi de învăţământ.

„Precizăm că, undeva în trimestrul I al anului 2014, toate şcolile din program vor fi finalizate. Se reaşază puţin indicatorii tehnico-economici, astfel încât de la şcolile unde au existat reduceri şi au fost finalizate construcţiile se duc nişte bani spre şcolile în general monument istoric sau şcoli care au avut nevoie de nişte consolidări foarte puternice, ca acestea să poată fi finalizate în cei mai buni parametri. Per total, această reaşezare de indicatori aduce o economie de peste 5 milioane de euro pe întregul program”, a declarat şeful Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

Proiectul de hotărâre votat de CGMB, privind revizuirea indicatorilor tehnico-economici din cadrul Proiectului „Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale în Bucureşti”, vizează consolidări importante la şcoli care se află în clădiri monument-istoric, şcoli speciale, şcoli de muzică sau de sport, care au nevoie de dotări speciale.

Finanţarea investiţiei, în valoare de 233,58 de milioane de euro, este susţinută din fonduri rambursabile alocate de către BEI, însumând 112,20 milioane euro, şi din fonduri din bugetul propriu al Primăriei Generale, în valoare de 121,38 milioane lei. AGERPRES