col_vladimirescu_tgjiu.jpgAutorităţile locale au efectuat luni o vizită de lucru în mai multe unităţi de învăţământ din Târgu-Jiu, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reparaţii şi modernizări în cadrul şcolilor, etapa de reabilitare a acestora fiind aproape de final.

La Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” se lucrează la modernizarea celor 26 de camere aferente căminului, fiecare încăpere având acum baie proprie. „După ce anul trecut am amenajat în cămin, la parter şi la etajul 1, câteva săli de clasă, în acest an continuăm şi sper ca clasele 0-4 să fie toate mutate în această incintă. De asemenea, la etajele 2 şi 3 încercăm să transformăm internatul într-un fel de mini-hotel pentru elevi. Vom avea toaletă în fiecare cameră şi, astfel, condiţiile de trai şi de viaţă ale elevilor vor creşte. Vom avea 26 de camere, dat fiind faptul că vechile băi vor fi desfiinţate. Taxa de cazare nu va fi aceeaşi, dar nu se va modifica substanţial. Vom avea un consiliu de administraţie şi vom lua o hotărâre în acest sens”, a declarat luni directorul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, Dorin Taşcău.

Anul acesta de la bugetul local a fost alocată suma de 2,5 milioane de lei pentru reparaţii, investiţii, modernizări şi întreţinerea unităţilor de învăţământ din Târgu-Jiu. „În această perioadă se derulează ultima etapă a programului de reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ din municipiu. Acest program s-a derulat pe parcursul întregului an, însă cea mai mare parte sunt executate în perioada vacanţei de vară. Au fost incluse în acest program majoritatea unităţilor de învăţământ din municipiu. Au fost realizate lucrări care au vizat modernizarea şi igienizarea spaţiilor, a sălilor de clase, a holurilor, grupurilor sanitare şi a continuat programul de reabilitare a sălilor de sport, a cantinelor, a căminelor – cum este cel de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu. Acolo, în cadrul reabilitării, s-a prevăzut şi amenajarea grupurilor sanitare proprii pentru toate dormitoarele şi, de asemenea, parchetarea, revizia instalaţiilor sanitare, a instalaţiilor termice”, a menţionat directorul Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac. AGERPRES