rechizite2.jpgElevii din municipiul Petroşani, care învaţă în clasele primare şi gimnaziale, vor primi gratuit, din partea Primăriei, pachete cu rechizitele necesare începerii noului an şcolar, autorităţile locale dorind să prevină, şi prin astfel de mijloace, abandonul şcolar.

‘Programul ‘Ghiozdanul meu’ va continua şi în acest an. Astfel, 3.450 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial, inclusiv cei din clasa pregătitoare, vor primi din partea administraţiei publice locale, în prima zi de şcoală, câte un pachet cu rechizitele necesare. Îi rog pe părinţi să nu cumpere încă rechizite, pentru că le vor primi gratuit din partea primăriei’, a declarat joi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pachetul cu rechizite va conţine trei caiete de matematică, trei caiete dictando, un bloc de desen, un pachet de creioane colorate şi un penar echipat cu liniar, creion, radieră şi ascuţitoare.
În plus, cei 350 de elevi care vor merge la şcoală în clasa pregătitoare vor primi şi câte un ghiozdan.
Toate rechizitele vor fi distribuite în prima zi de şcoală, după deschiderea festivă a anului şcolar, elevii urmând să primească pachetele la intrarea în sălile de clasă.

Efortul bugetar al Primăriei Petroşani pentru îndeplinirea acestui program a fost de 55.000 de lei, iar achiziţia s-a desfăşurat prin licitaţie publică. AGERPRES