Rectorii Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi rectorul Universităţii din Craiova au decis ca, din Consorţiul USAMV-urilor, să facă parte şi facultăţile de agricultură şi horticultură din ţară.

Anunţul a fost făcut pe 26 octombrie, la Craiova, de către rectorul USAMV Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România, în cadrul ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bănie.

Fiind datori să consolidăm prestigiul învăţământului superior agronomic şi horticol din România, aş vrea să fac un anunţ în premieră că cei cinci rectori: subsemnatul de la Bucureşti, rectorul USAMV Iaşi, rectorul USAMV Cluj, rectorul USAMV Timişoara şi rectorul Universităţii din Craiova au agreat ca facultăţile de agricultură şi horticultură să se alăture consorţiului USAMV-urilor, un lucru care îmi place să cred că va genera satisfacţie în rândul dumneavoastră, fiind o dorinţă mai veche pe care o cunosc foarte bine. Vă asigur că şi ceilalţi colegi din ţară au fost foarte încântaţi de această propunere, iar colegii de la facultăţile de Agricultură şi Horticultură de la Craiova sunt aşteptaţi la următoarea reuniune a Consorţiului USAMV-urilor care se va derula în perioada 23-26 noiembrie la Cluj-Napoca„, a spus rectorul USAMV Bucureşti.

Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, ca for naţional de reprezentare a învăţământului agronomic, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, este partener principal de dialog în relaţia cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi reprezintă „o voce unitară în contextul elaborării de strategii care vizează sectorul agricol, dar şi pe cel medical-veterinar”. Fiind reprezentate prin acest Consorţiu, universităţile membre au capacitate sporită de atragere de fonduri în vederea dezvoltării de proiecte de interes comun, care să conducă la dezvoltarea şi modernizarea lor. AGERPRES