Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti solicită Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi  Ministerului Educaţiei şi Cercetării clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „faţă în faţă” în instituţiile de învăţământ superior din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Universităţii din Bucureşti, semnatarii cer „un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universităţile din Municipiul Bucureşti, (…) având în vedere atât siguranţa tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât şi armonizarea cu măsurile din zona de învăţământ preuniversitar”.

„Noi, rectorii semnatari, avem în vedere atât siguranţa tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât şi armonizarea cu măsurile din zona de învăţământ preuniversitar. Menţionăm că, în situaţia suspendării cursurilor, universităţile noastre vor asigura pentru studenţii lor activităţi didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităţilor vor funcţiona în continuare”, se precizează în scrisoarea trimisă ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Reprezentanţii celor şapte universităţi solicită CNSSU o estimare cu privire la durata sistării cursurilor şi la data optimă de reluare a acestora. „De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât şi la data optimă de reluare a acestora. Precizăm că universităţile din Bucureşti au transmis deja note de informare către studenţi şi întreg personalul instituţiei, conţinând recomandări explicite de prevenţie”, se menţionează în scrisoarea adresată Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Cei şapte rectori asigură întreaga comunitate academică de faptul că siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar este pe primul plan şi că, în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.

Scrisorile sunt semnate de rectorii Academiei de Studii Economice, Universităţii din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, Universităţii Naţionale de Muzică, Universităţii Politehnica, Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi Universităţii Tehnice de Construcţii. AGERPRES