Rectorul Academiei de Politie declara ca institutia nu are legatura cu scandalul diplomelor

academia-politie.jpgAcademia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” nu are nicio legatura cu scandalul diplomelor false, precizeaza prof. univ. dr. Luca Iamandi, rectorul institutiei de invatamant superior.

Potrivit acestuia, cei doi politisti care s-au prezentat, cu doua zile in urma, la sediul Academiei, in legatura cu ancheta efectuata de procurori in cauza mentionata, “nu au facut nicio perchezitie si nu au confiscat niciun dosar, ci au verificat lista facultatilor de la care au fost primite dosare pentru examenele de licenta sustinute in academie in perioada vizata”.

În comunicatul remis presei de Iamandi se precizeaza ca verificarile oamenilor legii au condus la concluzia ca “niciuna dintre facultatile incriminate nu figureaza pe aceasta lista, ceea ce duce in mod cat se poate de clar la concluzia ca intre Academia de Politie ‘Al.I.Cuza’ si scandalul diplomelor false nu exista nicio legatura”. Precizarile rectorului vin dupa ce in presa a aparut o informatie potrivit careia ar exista o posibila implicare a Academiei de Politie in scandalul diplomelor false, despre care Iamandi a spus ca este “eronata”.

Ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) s-au deplasat, pe 31 martie, la sediile Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti, Universitatii “Valahia” din Targoviste, Universitatii de Vest din Timisoara, Universitatii “Ecologice” Bucuresti, Universitatii Romane de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” Bucuresti, Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti si Universitatii “Hyperion” Bucuresti pentru a ridica dosarele depuse in vederea sustinerii examenului de licenta de catre absolventii Universitatilor “Europa Ecor” si “Alexandru Ghica” din Alexandria.

Actiunea a fost demarata in baza unei ordonante a Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 4 Bucuresti si va fi supusa expertizei judiciare, in vederea stabilirii autenticitatii. Pe data de 17 martie s-a inceput urmarirea penala pe numele a cinci persoane specializate in falsificarea de dosare de absolvire din cadrul a doua universitati din Alexandria (Teleorman), care percepeau pentru aceste “servicii” sume cuprinse intre 3.000 si 3.500 de euro. Cei in cauza, cu varste cuprinse intre 26 si 71 de ani, patru din Bucuresti si unul din judetul Teleorman, care se ocupau cu falsificarea diplomelor de bacalaureat, a foilor matricole, a cartilor de identitate, precum si cu depunerea dosarelor pentru sustinerea examenelor de licenta, sunt cercetati in stare de libertate pentru fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false.