ardelean_aurel_.jpgO delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii, participă, în perioada 21-24 aprilie a.c., la Adunarea Generală a Federaţiei Şcolilor Europene (FEDE), care se desfăşură la Monaco.


Cu această ocazie vor fi dezbătute probleme legate de calitatea învăţământului şi managementului în universităţi, aspecte legate de utilizarea învăţământului on line, iar în cadrul Comitetului Director se va lua în discuţie primirea de noi membri.

Membrii delegaţiei UVVG vor participa, de asemenea, la numeroase ateliere de lucru dintre care le amintim pe cele legate de biblioteca virtuală FEDE şi mobilităţile Leonardo. Biblioteca virtuală FEDE se doreşte a fi o bază de date virtuală cu cărţi, reviste şi publicaţii din diverse domenii de interes european şi include accesul membrilor precum şi a studenţilor.

Prof. dr. Edouard Jagodnik, preşedinte al FEDE, împreună cu prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, au avut o întrevedere, în luna martie, cu ministrul educaţiei Daniel Petru Funeriu în cadrul căreia au fost analizate aspecte comune ale evoluţiei învăţământului privat. În urma întâlnirii, preşedintele FEDE, prof. dr. Edouard Jagodnik l-a asigurat pe ministrul educaţiei de susţinerea sa în proiectele pe care le va iniţia în domeniul educaţiei.

FEDE (Federaţia Şcolilor Europene) este un organism participativ pe lângă Consiliul Europei ale cărei misiuni sunt dezvoltarea mobilităţii cadrelor didactice şi a studenţilor în cadrul unei reţele europene de universităţi, proiecte de cercetare comună, recunoaşterea reciprocă a creditelor transferabile precum şi schimbul de experienţă şi bune practici privind tendinţele învăţământului european în sec. XXI. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este membră a FEDE din anul 1992, iar rectorul UVVG Aurel Ardelean este vice-preşedintele organizaţiei, reconfirmat până în anul 2011.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean (dreapta) alături de ministrul educaţiei Daniel Petru Funeriu (mijloc) şi prof. dr. Edouard Jagodnik, preşedinte FEDE cu ocaziei vizitei la Bucureşti din luna martie a acestui an