univ_petre_andrei.jpgDoru Tompea, rectorul confirmat al Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, a anuntat recent structura legala a Universitatii, asa cum a fost aprobata prin Hotararea de Guvern nr. 1093, completare la HG nr.749/2009. Hotararea de Guvern nr. 1093/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 684/12.10.2009.

“Consideram ca aceasta Hotarare de Guvern este semnul finalizarii procesului de revenire la deplina legalitate a Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, proces care a presupus mai multe etape supervizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si, implicit, de catre Guvernul Romaniei”, a declarat Doru Tompea, rectorul confirmat al Universitatii “Petre Andrei” din Iasi.

Guvernul Romaniei admite, atat institutional cat si juridic, indeplinirea prerogativelor speciale din mandatul Rectorului Doru Tompea, confirmat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii, precum si functionarea perfect legala a specializarilor pentru studiile de licenta si a celor de Master de la cele cinci facultati: Psihologie si Stiintele Educatiei, Asistenta Sociala si Sociologie, Stiinte Politice si Administrative, Economie si Drept.

“Hotararea de Guvern nr. 1093/2009 privind modificarea si completarea HG nr. 749/2009 evidentiaza ceea ce reprezentantii legali ai Universitatii “Petre Andrei” din Iasi au sustinut intotdeauna, si anume faptul ca Universitatea “Apollonia” din Iasi are o structura legala total distincta de aceea a institutiei noastre”, a mai completat Doru Tompea, rectorul confirmat al Universitatii “Petre Andrei” din Iasi.