Preşedintele Senatului Academiei de Studii Economice, Pavel Năstase, şi rectorul acestei instituţii de învăţământ superior, Nicolae Istudor, au fost propuşi pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul şedinţei festive organizate de ASE la 105 ani de la înfiinţare.

„Vreau să le mărturisesc o surpriză atât domnului preşedinte al Senatului ASE, Pavel Năstase, cât şi rectorului Nicolae Istudor, o decizie pe care am luat-o zilele trecute şi care se va materializa chiar mâine în cadrul şedinţei de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, unde, la iniţiativa primarului general, CGMB va dezbate şi sunt convinsă că va aproba ca atât domnul preşedinte Năstase, cât şi domnul rector Istudor să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai Municipiului Bucureşti”, a declarat Firea.

Primarul general a anunţat şi acordarea unui start-up de 30.000 de euro pentru demararea unei mici afaceri de către studenţi sau studenţi şi profesori. „Vreau să informez în premieră că pot aplica în perioada următoare atât individual, cât şi împreună cu profesorii lor la un program municipal care va fi anunţat în perioada următoare şi care se referă la acordarea unui start-up de 30.000 de euro pentru demararea unei mici afaceri studenţeşti, tinereşti sau pe grupuri de studenţi, împreună cu profesori. De ce mă adresez şi dau această informaţie în premieră în ASE? Pentru că, cel puţin teoretic, din Academia de Studii Economice vor proveni cei mai importanţi oameni de afaceri, investitori ai României, decidenţi în ministere economice importante, de ce nu şi primari?”, a spus Firea. AGERPRES