Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader, ia în calcul trei scenarii posibile pentru începerea noului an universitar 2020 – 2021.

El spune că scenariul pe care îl preferă este cel în care studenţii revin în universitate, respectă normele de igienă şi distanţare socială, iar în cazul în care amfiteatrele sau sălile de seminar sunt pline, o parte dintre aceştia să participe online.

„Scenarii pentru începerea anului universitar. 1 – Menţinerea învăţământului online. Specialiştii în educaţie arată cum învăţământul online afectează substanţa actului educativ, fiind lipsit de latura formativă. 2 – Revenirea la normalitate, la învăţământul faţă în faţă. Reprezintă varianta preferabilă, greu însă de sperat că va fi realizată. 3 – Varianta mixtă, cu revenirea progresivă spre normalitate. Cu respectarea reglementărilor legale, a normelor de igienă şi de distanţare socială, profesorul să desfăşoare activităţile didactice normale, iar studenţii care nu se încadrează în capacitatea amfiteatrului ori a sălii de seminar, prin rotaţie, să participe online, din alte amfiteatre, din biblioteci, ori din alt loc adecvat. La acest moment, cred în varianta mixtă”, a scris rectorul UAIC pe pagina sa de socializare. AGERPRES