popa_florian.jpgProf. dr. Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a primit la inceputul acestei saptamani titlul de doctor honoris causa pentru Medicina si Chirurgie al Universitatii din Palermo, informeaza miercuri publicatia locala Sicilia Informazioni.

Titlul i-a fost inmanat medicului si profesorului roman de rectorul Universitatii din Palermo, Roberto Lagalla, la ceremonia desfasurata in Sala Magna dello Steri a institutiei siciliene de invatamant superior, fiind prezent si Luigi Frati, rectorul Universitatii „La Sapienza” din Roma.

Laudatio a fost prezentat de Adelfio Elio Cardinale, decanul Facultatii de Medicina din Palermo, si Maurizio Romano, seful catedrei de chirurgie din cadrul aceleiasi facultati. „Este un om care, prin intermediul culturii si cercetarii, a urmarit crearea de punti de colaborare intre Romania si alte tari”, a spus rectorul Universitatii din Palermo referindu-se la cel distins. Facultatea de Medicina din capitala Siciliei nu a mai acordat o astfel de distinctie in ultimii 10 ani, precizeaza Sicilia Informazioni.

Florian Popa, in varsta de 63 de ani, a primit aceasta recunoastere avand in vedere ca este „un chirurg cunoscut in plan international, autor a sute de articole stiintifice publicate in reviste de specialitate din Romania si strainatate”, dar si a unor apreciate manuale pentru studenti si medici specializati si, in acelasi timp, fondatorul revistei „Medicine and Life”, mai mentioneaza publicatia siciliana. In facultatile italiene de medicina si farmacie din principalele centre de invatamant superior ale Italiei – Roma, Milano, Torino, Bologna, Florenta, Padova si Palermo – s-au aflat in ultimul an la studii universitare si postuniversitare peste 400 de tineri romani. Scoala italiana de medicina este una dintre cele mai respectate si apreciate din Europa si din intreaga lume.