Rectorul UMF Timisoara se declara nemultumit de calitatea discipolilor

dragulescu_stefan_.jpgRectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Victor Babes” din Timisoara, prof. univ. dr. Iosif Stefan Dragulescu, a declarat ca este nemultumit de calitatea majoritatii studentilor medicinisti si de pregatirea absolventilor, iar in aceasta saptamana le va cere cadrelor didactice din institutia pe care o conduce sa analizeze aceste aspecte.

“Trebuie sa vedem cum intra acesti tineri la Medicina, ce fac in timpul facultatii si cum ies, deoarece nu mai putem merge mai departe in acest ritm. In prezent, avem foarte putini studenti excelenti fata de perioada de dinainte de 1990. Cei mai buni pleaca dupa absolvire, iar la noi raman cei mai slab pregatiti”, a explicat Dragulescu.

Rectorul considera ca una dintre tarele sistemului este disparitia examenului de admitere si a declarat ca va propune reintroducerea chimiei ca materie de admitere, dar si modul in care se acorda licentele. El a recunoscut ca reintroducerea admiterii poate crea probleme in ceea ce priveste cifra de scolarizare, cei admisi fiind prea putini, iar cadrele didactice ramanand fara obiectul muncii. Dragulescu s-a plans chiar de faptul ca a ajuns sa noteze studentii cu nota 1, deoarece nu erau pregatiti deloc.

El a mai remarcat si faptul ca astfel de absolventi vor ajunge medici care vor spori numarul celor care vor fi acuzati de malpraxis. “Studentii nu stiu nimic, iar medicina absolut deloc. Am ajuns sa dau nota 1. Cred ca orice alt om, daca ar sta o saptamana in spital, ar sti mai mult ca ei”, a sesizat Dragulescu. La UMF Timisoara, dintr-o promotie de 275 de studenti, 75% sunt romani, iar ceilalti straini, mai ales indieni.