bungau_constantin.jpgRectorul Universităţii Oradea, prof. univ. dr. Constantin Bungău, a afirmat că va candida pentru un nou mandat, alegerile urmând să aibă loc în 19 aprilie. „Am luat această decizie având în vedere susţinerea pe care o am din partea colegilor. În principiu, îmi doresc să continui ceea ce s-a făcut bine şi foarte bine, să elimin anumite lucruri care nu mai sunt contemporane, să spunem aşa, adică cele care nu se mai potrivesc indicatorilor, şi desigur, să gândim alte acţiuni noi, astfel încât Universitatea din Oradea să fie tot mai performantă”, a declarat rectorul Constantin Bungău.

Rectorul a precizat că vizează asigurarea unui management al calităţii, care să confere, în continuare, universităţii orădene gradul de încredere ridicat, îmbunătăţirea serviciilor-suport pentru activitatea educaţională, precum şi susţinerea în continuare, cu toate eforturile financiare implicate, a activităţii de cercetare în instituţie.

„Inclusiv de anul acesta se va introduce o procedură, mergând de la minim. Fiecare va fi încărcat proporţional sau mai exact invers proporţional cu producţia ştiinţifică pe care o realizează pe domeniu, astfel încât toţi colegii să înţeleagă că dacă ei produc şi clasează bine domeniul în care funcţionează, vor fi degrevaţi în normă. Dacă nu aduc puncte pe domeniul ştiinţific, va trebui să li se încarce norma. Este o măsură corectă pentru cei care într-adevăr au producţie ştiinţifică bună”, a precizat rectorul.

Alegerile academice, care au debutat în toamna anului 2015 în instituţie, s-au desfăşurat deja pe trei paliere, în departamente, facultăţi şi structurile de conducere din universitate. Candidaţii îşi vor putea depune dosarele în perioada 28 martie şi 1 aprilie 2016, primul tur de scrutin fiind programat pe 19 aprilie, iar al doilea, dacă va fi necesar, pe 21 aprilie. Până în prezent, la conducerea universităţii şi-a mai anunţat intenţia de a candida decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, senatorul Florian Bodog. AGERPRES