bondrea_aurelian.jpgRectorul Universitatii „Spiru Haret” (USH), Aurelian Bondrea, a declarat vineri ca facultatile universitatii continua inscrierile, intrucat institutia de invatamant superior „nu are nevoie de nicio aprobare”.

Referindu-se la Comisia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii trimisa la USH, Aurelian Bondrea a precizat ca a pus la dispozitia acesteia toate documentele solicitate, iar in cazul in care va mai fi nevoie, va mai oferi si alte documente solicitate.

In ceea ce priveste cele 92 de cadre didactice care au primit titluri de profesori si conferentiari universitari fara atestare de la CNATDCU, Bondrea a spus ca acestia nu sunt obligati sa fie atestati de catre minister. „Cum isi permite doamna ministru sa puna in discutie academicieni si profesori universitari? Unii dintre ei sunt la Universitatea Bucuresti si la ASE. USH nu e nici in subordinea, nici in coordonarea ministerului. In particular, nu da socoteala nimanui”, a adaugat Bondrea. El a sustinut ca toate facultatile universitatii sunt acreditate si, prin urmare, la fel sunt si formele de invatamant ID si FR.

Bondrea a acuzat faptul ca pentru universitatile de stat care au locuri cu taxa nu exista o lege si nici o hotarare de Guvern. „Invatamantul de stat ‘privat’ este ilegal. Parlamentul trebuie sa se autosesizeze, la fel Guvernul si Curtea de Conturi'”, a aratat rectorul fondator al USH. El l-a acuzat pe ministrul Educatiei ca este” functionar de stat care primeste indicatii de la partid”. „Nu am vazut cu ce programe vor participa in campania electorala Mircea Geoana si Traian Basescu. Nu am facut apel la niciun partid, nu am nevoie de sprijinul niciuni partid”, a afirmat Bondrea.