popa_valentin.jpgRectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a discutat, miercuri, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, despre posibilitatea dezvoltării parteneriatelor cu universităţile americane. El a declarat că discuţiile purtate cu diplomatul american au urmărit facilitarea schimbului de cadre didactice universitare şi studenţi între universitatea suceveană şi instituţiile similare din SUA.

„Am discutat cu domnul ambasador despre dorinţa de a creşte nivelul de cooperare pe care l-am început deja cu universităţile din America şi se pare că sprijinul este important în acest obiectiv, pentru că avem sisteme diferite de învăţământ, cu niveluri de taxe diferite, şi atunci trebuie să găsim nişte mijloace pentru a putea face schimb de studenţi şi cadre didactice mult mai intens decât o facem în momentul de faţă”, a afirmat Popa.

Hans Klemm s-a întâlnit miercuri, la Suceava, cu cadrele didactice şi studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”, el evocând cu acest prilej personalitatea lui Martin Luther King Jr. şi rolul acestuia în dezvoltarea societăţii americane şi în promovarea drepturilor omului. AGERPRES