Rectorul Universităţii Valahia, Călin Oros, i-a cerut sprijin premierului Grindeanu, aflat în vizită în Târgovişte, pentru finalizarea campusului universitar din municipiu, singurul din ţară construit după 1989.

”Se spune că singura resursă inepuizabilă a unei naţiuni este inteligenţa. Dar această inteligenţă se modelează în şcoală. După cum putem observa, în România resursele au cam fost înstrăinate, vândute, distruse, ceea ce ne-a mai rămas este inteligenţa poporului nostru, dar ca să cultivăm această inteligenţă avem nevoie de o şcoală puternică. De aceea, domnul prim ministru vă rugăm ca şi în continuare să susţineţi învăţământul românesc, să ajutaţi la întărirea şcolii româneşti, în general vorbind, şi, particular, vă rugăm să continuaţi să ne sprijiniţi în dezvoltarea Universităţii Valahia din Târgovişte pentru că am dori să finalizăm acest campus înainte să se învechească universitatea”, a spus rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

Acesta a subliniat că universitatea târgovişteană împlineşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare.

”Pe 1 iunie aniversăm un sfert de secol de existenţă, acest lucru nu este mult pentru o universitate, dar pentru noi aceşti 25 de ani sunt foarte importanţi pentru că am devenit o universitate competitivă la nivel naţional şi cu vizibilitate internaţională, o universitate certificată cu grad de încredere înalt”, a mai spus Călin Oros.

Universitatea Valahia are 10 facultăţi, nouă în Târgovişte şi una în Alexandria. La nivelul universităţii sunt 37 de programe de licenţă. 7.000 de studenţi învaţă la universitatea din Târgovişte, 73% dintre aceştia fiind din judeţul Dâmboviţa. AGERPRES