registrul matricol.jpgRegistrul matricol unic, care va cuprinde totalitatea studentilor inmatriculati in universitati. ar fi putea operabil inca din toamna acestui an, a declarat, vineri, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu. Ea a spus ca, in prezent, se construieste baza de date la nivel national.

„Registrul matricol unic este de natura sa ne pazeasca de erorile cu care ne-am confruntat. Prin intermediul realizarii acestuia in format electronic universitatile isi vor varsa datele in acesta”, a explicat demnitarul.

Andronescu a spus ca numarul matricol ar putea cuprinde numere de indentificare din codul numeric personal si din cel al diplomei de bacalaureat. Astfel, un student inscris in primul an de studii va avea acelasi numar de la inceput si pana la sfarsitul anilor de facultate. Numarul matricol al fiecaruia se va regasi pe diploma de licenta. Cu ajutorul numarului matricol se va putea vedea daca un student este inscris la mai multe facultati, vor fi evitate diplomele false, iar atunci cand el va solicita credit de la Agentia de credite pentru studenti, care va fi si ea operabila, se va vedea situatia platii acestuia.